Usuwanie klientów

Jeśli osoba lub firma nie jest już Twoim klientem możesz ją usunąć z CRM.

Usuwanie pojedynczego klienta

Wejdź w zakładkę Klienci i kliknij w klienta, którego chcesz usunąć.

file

Rozwiń przycisk file i wybierz opcję Usuń.

file

Pojawia się okno potwierdzające usunięcie kontaktu wraz ze wszystkimi danymi. Dodatkowo możesz zdecydować czy chcesz usunąć zgłoszenia, czaty, rozmowy oraz nagrania. Żeby potwierdzić kliknij przycisk file.

file

Klient został usunięty - zostaniesz przeniesiony na listę klientów.

Usuwanie wielu klientów

W systemie masz możliwość usunięcia wielu klientów jednocześnie - w zakładce Klienci za pomocą odpowiednich filtrów wyszukaj klientów, których chcesz usunąć.

Przykładowo, chcemy usunąć klientów mieszkających w Warszawie. W filtrze Adres → Miasto wpisz nazwę miejscowości, kliknij przycisk file, a następnie file (lub kliknij Enter).

file

Na liście pojawią się klienci z Warszawy.

file

Rozwiń przycisk file znajdujący się w prawym górnym rogu strony i wybierz opcję "Usuń wszystkie znalezione".

file

Pojawia się okno potwierdzające usunięcie kontaktu. Dodatkowo możesz zdecydować czy chcesz usunąć zgłoszenia, czaty, rozmowy oraz nagrania. Żeby potwierdzić kliknij przycisk file.

file

Klienci zostali usunięci.

Czy informacje były pomocne?

Dominika

Mam na imię Dominika i opiekuję się bazą wiedzy Thulium i chciałabym, by była dla Ciebie zrozumiała. Jeśli masz jakieś uwagi lub chciałbyś podpowiedzieć mi, co mogę zrobić lepiej, chętnie przeczytam.

Napisz do mnie: dokumentacja@thulium.pl.